Sąsajos



Sąsajos. Algoritmas

Martins Rokis [LV], Rubén Patiño [ES], Antanas Dombrovskij ir Skaidra Jančaitė [LT], Gintas K [LT]

Birželio 2 d., šeštadienį, 19 val.

Artotekoje, Strazdelio g. 1, Vilnius 

Bilieto kaina – 15 lt

Skaitmeninė muzika, kaip ir visas skaitmeninis pasaulis, neįsivaizduojama be algoritmų. Šis matematinis terminas puikiai apibūdina „Sąsajų” įvykį, skirtą šiuolaikinės skaitmeninės muzikos sritims, kuriose remiamasi generatyvumu, domimasi eksperimentais garsu, ypatingai pabrėžiami mikroskopiniai garso sandaros niuansai. Tačiau, skirtingai nei įprasta manyti, tokioje muzikoje taip pat neretai esama sceninio vyksmo ir performatyvumo.

Tai muzika su savitu kontekstu, stiliumi ir estetika. Generatyvumo situacijoje menininkas  sukuria sąlygas algoritmiškoms kompozicijoms gimti, tomis sąlygomis operuoja, tokiu būdu kiek atsitraukdamas nuo visų kompozicijos dėmenų valdymo ir organizavimo bei leisdamas jai plėtotis pačiai, kam ir pasitelkiamos skaitmeninės technologijos.

Vakaro metu bus svarbi garso sklaida erdvėje. Tai savotiškas akustinis eksperimentas. Jame netrūks įvairovės: nuo keturių garso kanalų audio pasažų, iki abstrakčios elektronikos su vokalu.

Martins Rokis [LV] kuria įvairaus žanro su garsu susijusius kūrinius, jungdamas juose skaitmeninės muzikos, garso meno ir audiovizualinės kompozicijos dėmenis. Jo kūriniuose gausu generatyviniu būdu išgautų garsų, kurie derinami su gyva improvizacija atviro kodo programomis, pasineriant į garso sintezės, erdviškumo ir žmogiškojo suvokimo daugialypumo sritis. 2012 m. jis įkūrė nepriklausomą platformą skaitmeniniams ir fizinio formato leidiniams [duh-noh].

http://www.martinsrokis.com

http://duh-noh.com

Rubén Patiño [ES] veiklą dažnai galima apibūdinti kaip ribų tarp koncerto, viešo įvykio ir įvietinto meno instaliacijos tyrinėjimą. Jis taip pat domisi psicho-akustika bei algoritmine kompozicija. Šiuo metu Rubén Patiño studijuoja sonologiją Karališkoje Hagos konservatorijoje, kur tyrinėja skirtingus skaitmeninės muzikos aspektus, permąsto jos tradiciją ir ieško neįprastų garso erdviškumo formų.

http://www.patooo.net

Antanas Dombrovskij nevengia stilistinių eksperimentų ir nuolat ieško savito garsyno, kuris gali įgyti abstrakčias ir niuansuotas, masyvias ir hipnotiškas, ritmiškas ir laužytas formas. Antanas Dombrovskij yra laptopų kvarteto Twentytwentyone, audio-poetikos grupės Betoniniai triušiai, elektronikos dueto Tiesė narys.

Skaidra Jančaitė yra profesionali dainininkė, solistė, pasižyminti itin plačiu klasikinę, modernią ir šiuolaikinę muziką apimančiu repertuaru. Ją neretai galima išgirsti ir eksperimentinės muzikos koncertuose.

Antano Dombrovskio ir Skaidros Jančaitės duetas žada muzikinę intrigą, atsiskleisiančią improvizacijos metu.

http://www.myspace.com/gana2; http://www.musicperformers.lt/vid.php3?menu_id=3&lang=lt&at_id=15

Gintas K  šiuo metu ypač domisi generatyviomis kompozicijomis, garsų mikrostruktūromis ir jų sekomis, garso masėmis ir jų fragmentais. Sintetiniai grūdėtos struktūros garsynai pasižymi sudėtinga struktūra, persipina tarpusavyje, įgauna raiškaus melodingumo, pasižymi intensyvia dinamika, tembriniais niuansais.

http://gintask.dar.lt/


Trackbacks & Pingbacks

Komentarai

  1. * sistemt says:

    Labai ačiū atlikėjams ir organizatoriams, pravalė mano įsitempusią sielą. Garso sprendimą atliko StageWorks.lt

    | Atsakyti Paskelbta 11 years, 11 months ago


Parašykite komentarą